HomeAdvocaatMr. P.P. Hoyng

Mr. P.P. (Philippine) Hoyng

Philippine heeft vier specialisaties: Arbeidsrecht, familierecht, pensioenrecht en mediation.

Het Arbeidsrecht past Philippine als een maatpak. Zij adviseert grote Nederlandse bedrijven en MKB-bedrijven op het gebied van arbeidsrecht. Zij is met name gespecialiseerd in arbeidsconflicten, ontslag, ziekte en arbeidsvoorwaarden. Daarnaast begeleidt zij het arbeidsrechtelijke aspect bij reorganisaties. Ook werknemers zijn zeer te spreken over haar, omdat zij ruimte geeft voor emoties maar daarbij de zakelijke belangen goed in het oog houdt.

In het familierecht is Philippine specifiek gespecialiseerd in echtscheidingen van ondernemers en de afwikkeling van huwelijksvoorwaarden. Zij werkt geregeld in teamverband met een accountant, register valuator en fiscalist om de gevolgen van een scheiding voor de ondernemer zo efficiënt mogelijk te regelen. Zij is creatief en denkt “out of the box” als gevolg waarvan menigeen met een, naar tevredenheid van de cliënt, op maat gemaakte oplossing de scheiding heeft kunnen afronden.

Behalve oog voor de zakelijke oplossingen heeft zij ook oog voor het emotionele aspect, waarbij zij niet schroomt om haar cliënten te wijzen op het feit dat emotie een slechte raadgever is. Om vervolgens tot een door de cliënten gedragen marsroute te komen.

Philippine schrijft maandelijks juridische columns voor de Goede Zaken-pagina van het de Haarlems Dagblad Combinatie.

Philippine is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland en van de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediation. Aangesloten bij het Nederlands Pensioen Bureau (NPB).

Philippine heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht;
  • Familierecht.

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Wat zeggen anderen over Philippine:

 Philippine ken ik als een praktisch ingestelde professional die daadkrachtig te werk gaat en voor een maximaal resultaat voor haar cliënt gaat. Zij houdt alle belangen in het oog en geeft onze goede adviezen met inzicht in kosten/baten in situaties bij arbeidsconflicten
Snijder Incasso en Gerechtsdeurwaarders

A problem solving attorney with a practical and human point of view
Directeur Sanitair Services

Philippine heeft een bijzondere eigenschap als jurist: ‘ze rekent lekker makkelijk mee en begrijpt vrij snel waar Abraham de mosterd vandaan haalt’. Praat wel zo makkelijk als je het over de uitkomsten van een bedrijfswaardering hebt!
Acccountant en registervaluator (AA en RV).