HomeNieuwsCOVID-19 en het nakomen of afdwingen van contractuele verplichtingen

COVID-19 en het nakomen of afdwingen van contractuele verplichtingen


Ook Tanger Advocaten wordt door de recente uitbraak van COVID-19, het coronavirus, in toenemende mate door ondernemers benaderd met vragen over het nakomen en afdwingen van contractuele verplichtingen. Hoewel de situatie rondom het coronavirus op het eerste gezicht een klassiek geval van ‘overmacht’ lijkt, ligt dit juridisch genuanceerder. Advocaten Abslem Ourhris en Michel Moeijes achten het goed denkbaar dat partijen vanwege de gevolgen van het coronavirus in een concreet geval een beroep kunnen doen op overmacht. In een korte notitie van (twee pagina’s) lichten zij dit toe. Daarbij geven zij enkele praktische tips voor ondernemers.

Download hier de notitie

Heeft u specifieke vragen over de gevolgen van het coronavirus voor uw contractuele verplichtingen? Neem dan vrijblijvend contact op met Abslem Ourhris of Michel Moeijes via a.ourhris@tanger.nl of a.g.moeijes@tanger.nl 0255-547820.

Lees ook onze andere artikelen over Corona-gerelateerde onderwerpen:


Over Mr. A. G. Moeijes

Michel is sinds 1993 advocaat en heeft sindsdien in verschillende rechtsgebieden gewerkt, maar hoofdzakelijk voor ondernemers. Overeenkomsten, samenwerkingsverbanden, kleine en grote overnames, ... Lees meer >

Kantoor Velsen-Zuid 0255-547800
Rechtstreeks 0255-547810
E-mail a.g.moeijes@tanger.nl


Ook interessant