HomeNieuwsWat moet ik regelen als ik de stroom van zonnepanelen op mijn bedrijfspand wil verkopen aan de huurder van dat bedrijfspand?

Wat moet ik regelen als ik de stroom van zonnepanelen op mijn bedrijfspand wil verkopen aan de huurder van dat bedrijfspand?


Deze vlog verscheen eerder op www.ogwijzer.nl.

De volgende afspraken kun je maken met een huurder;
Spreek een prijs af. De huurder verbruikt een deel van de opgewekte stroom. Het deel dat niet wordt verbruikt, wordt via de aansluiting van de huurder terug geleverd aan het net. Nu wordt de terug geleverde stroom nog gesaldeerd, waardoor in principe 1 vaste kWh prijs afgesproken kan worden met de huurder. Op het moment dat de salderingsregeling vervalt, zal voor verbruikte stroom en voor terug geleverde stroom een aparte prijs afgesproken moeten worden. Anticipeer daarop in de overeenkomst.

Spreek een voorschot af op basis van de te verwachte opbrengst van de zonnepanelen. Op deze manier wordt de huurder niet geconfronteerd met een hoge jaarafrekening en loop je als verhuurder geen onnodig risico op betalingsproblematiek bij uw verhuurder.

Spreek af op basis van welke meterstanden er afgerekend wordt. Het meest handig is om een tussenmeter te plaatsen, zodat exact te zien is hoeveel stroom de zonnepanelen opgewekt heeft. Zodra de salderingsregeling komt te vervallen, is daarbij van belang dat inzichtelijk is hoeveel van de opgewekte stroom verbruikt is en hoeveel aan het net is terug geleverd.
Heeft u nog vragen over dit onderwerp, of kan ik u helpen bij het opstellen van de overeenkomst met uw huurder, neem dan contact op met mr. Chris van Beers. Dat kan via het telefoonnummer 072-531 2000 of per e-mail naar c.j.van.beers@tanger.nl.


Over Mr. C.J. van Beers

Chris is gespecialiseerd in het Vastgoedrecht. Hij adviseert particulieren en ondernemers en procedeert op het gebied van aanbestedingsrecht, bouwrecht, huurrecht, burenrecht en ... Lees meer >

Kantoor Alkmaar 072-5312000
Rechtstreeks 072-5312000
E-mail c.j.van.beers@tanger.nl


Ook interessant