HomeKantoorKantoor Alkmaar
Advocatenkantoor Alkmaar | Tanger advocaten NV

Kantoor Alkmaar

Ons advocatenkantoor in Alkmaar is gevestigd aan de rand van de oude binnenstad, aan de Wilhelminalaan 10, naast het Medisch Centrum Alkmaar en tegenover de ingang van de Singel-parkeergarage.

Vanuit de vestiging Alkmaar worden klanten geholpen in hoofdzakelijk het midden van Noord- Holland: Alkmaar,  Heerhugowaard, Langedijk, Heiloo, Bergen, Egmond, Uitgeest, Akersloot en wijde omgeving.

Het monumentale herenhuis is genaamd “Wilhelmina”.
Het is in 1893 opgetrokken in neorenaissancestijl naar een ontwerp van de Alkmaarse architect Klaas Bakker Dz. Opdrachtgever was J.P. Backx, notaris te Wieringerwaard, voor wie Bakker in 1894 ook de buurpanden Wilhelminalaan 8 en 9 ontwierp.

In 1915 werd de bestaande houten serre aan de achterzijde vervangen door een nieuwe gemetselde serre met bordes en trap en links daarvan een aanbouw over 2 bouwlagen waarin op de bel-etage een “Heerenkamer” en op de eerste etage een slaapkamer werden gesitueerd.
In 2009 is het pand volledig gerestaureerd.
Het in monumentenrestauraties gespecialiseerde aannemingsbedrijf Holleman & Zn. heeft het interieur zoveel als mogelijk teruggebracht in oorspronkelijke staat.
Voorzetwanden en betimmeringen uit de jaren ‘60/’70 zijn verwijderd en plafonds, panelen en paneeldeuren gerestaureerd.

Na de restauratie heeft de gemeente Alkmaar ook het interieur van het advocatenkantoor onder de bescherming van de Monumentenwet laten vallen.