Kantoor Velsen-Zuid


Ons hoofdkantoor staat in Velsen-Zuid

Tanger Advocaten is gehuisvest in het herenhuis van het voormalig landgoed Velserbeek. Vanuit ons advocatenkantoor in Velsen-Zuid worden hoofdzakelijk klanten in de gehele IJmond geholpen: Beverwijk, Castricum, Driehuis, Heemskerk, IJmuiden, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek en wijde omgeving. Maar ons kantoor heeft klanten door heel Nederland: van Den Helder tot Maastricht, van Rotterdam tot Enschede.

Het landgoed

Het landgoed Velserbeek is ontstaan uit een kleine boeren hofstede waarvan de eerste gegevens dateren uit de middeleeuwen. Vanaf de 17e eeuw ontwikkelde de hofstede zich tot een fraaie buitenplaats die diende als zomerverblijf van zijn eigenaren, doorgaans handelslieden uit Amsterdam. Met name in de 18e en 19e eeuw is het landgoed veranderd en deels opgeofferd, bijvoorbeeld voor de aanleg van het Noordzeekanaal. Het herenhuis is in de loop van de eeuwen meermalen gemoderniseerd, veranderd en uitgebreid.

Van herenhuis tot advocatenkantoor

In het begin van de 20e eeuw heeft de gemeente Velsen het resterende landgoed van ondergang gered door het aan te kopen en in te richten als wandelpark. Het herenhuis kreeg in die tijd voor het eerst een dienende functie. Eerst als hotel, later als onderkomen van gemeentelijke instanties. In 1995, nadat het nieuwe stadhuis van Velsen gereed was gekomen, heeft de gemeente het herenhuis verkocht aan Tanger Advocaten. Het pand verkeerde in een slechte staat en moest zowel van binnen als van buiten volledig gerestaureerd worden.
In 1995 en 1996 is de restauratie uitgevoerd door het in monumentenrestauraties gespecialiseerde aannemingsbedrijf Holleman & Zoon te Santpoort.

Het advocatenkantoor na de Tweede Wereldoorlog

Betimmeringen die met name na de Tweede Wereldoorlog waren aangebracht in opdracht van de gemeente zijn verwijderd en de oorspronkelijke sierplafonds op de begane grond, de originele balklagen op de eerste verdieping en ook de brede plankenvloeren zijn weer in het zicht gebracht en hersteld. Ook veel andere details, die deels op de zolder waren opgeslagen, konden worden hersteld of zijn gereconstrueerd en weer aangebracht. Na de restauratie heeft het herenhuis ook van binnen weer de allure gekregen die het van buiten laat zien.
Bij de restauratie in 1995/1996 is de tweede verdieping ontzien.

Groei van het advocatenkantoor in Velsen-Zuid

Het advocatenkantoor groeide en omstreeks 2003 ontstond de noodzaak om ook deze verdieping in gebruik te nemen. Omdat deze tweede verdieping geheel was uitgebroken en één grote open ruimte was kon van restauratie geen sprake zijn. Architectenbureau Collo Restauratie en Architectuur uit Santpoort heeft het plan ontwikkeld om deze verdieping juist modern in te richten. Het resultaat is een contrast met de rest van het pand, maar een lust voor het oog. Juist omdat daar waar de historische details nog aanwezig waren, zoals de balkenlaag en de schoorstenen, deze in het zicht zijn gelaten.

Huize Velserbeek is van buiten statig, gedegen en robuust. Maar van binnen praktisch ingericht en van alle moderne faciliteiten voorzien.
Precies zoals ons advocatenkantoor ook is.

Bent u op zoek naar een advocaat in Velsen-Zuid? Neem dan hieronder contact met ons op. Onze gespecialiseerde advocaten nemen altijd snel contact met u op.

Geslacht
Naam(Vereist)

Contact

  • Velserbeek 1
    1981 LA Velsen-Zuid
    Telefoon 0255-547800