De geschiedenis van Tanger Advocaten,


50 jaar service en kwaliteit


In 1973 begon Jaap Tanger als advocaat bij het toenmalige advocatenkantoor Creveld in IJmuiden. Mr. Creveld overleed een jaar later, in 1974, waarna mr. Tanger het kantoor voortzette. Tanger Advocaten was geboren.

Samenwerkingen

Na 1974 zijn diverse keren samenwerkingen aangegaan waarbij het kantoor namen heeft gehad als Tanger & Van Diepen en Roeda & Tanger en Tanger c.s.. Vanaf 2006 heet het kantoor Tanger Advocaten.
Met name vanaf de jaren ’90 is het kantoor gestaag gegroeid tot de huidige 25 advocaten.

Uitbreidingen en restauratie kantoorpanden

Tot 1995 was het kantoor gevestigd aan de Willibrordstraat in IJmuiden. In 1995 is van de gemeente Velsen de historische buitenplaats Velserbeek in Velsen-Zuid gekocht en geheel gerestaureerd. Omdat dit pand te klein werd, is in 2009 het eveneens historische pand Wilhelminalaan 10 in Alkmaar gekocht. Ook het pand in Alkmaar werd gerestaureerd en is nu de thuishaven van 5 advocaten. In 2021 is het Alkmaarse advocatenkantoor Boddaert overgenomen, vandaar dat onze Alkmaarse vestiging Tanger Boddaert Advocaten heet. In 2012 werd het pand Staten Bolwerk 3 in Haarlem gekocht, net als Velserbeek een rijksmonument. Ook dat pand werd gerestaureerd en is het kantoor van 6 van onze advocaten.

Nu, in 2024, is Tanger Advocaten één van de grootste advocatenkantoren in het arrondissement Noord-Holland. De omvang laat het toe om op vrijwel alle grote rechtsgebieden gespecialiseerde advocaten te hebben. Daarom zijn wij een gespecialiseerd full-service kantoor. Deze omvang maakt het ook mogelijk dat fors is geïnvesteerd in automatisering en kennisbronnen. Uiteindelijk leveren wij vooral kennis aan onze cliënten. Toegang tot de beste kennisbronnen is daarom een absolute must voor perfecte juridische dienstverlening.

Onze samenwerking met Roeda Netwerk Notarissen, sinds 2020, zorgt voor een integratie tussen advocatuurlijke en notariële diensten, wat voor veel cliënten zorgt voor efficiëntie en vooral gemak.

Trots op onze advocaten

Wij zijn er trots op dat wij de huisadvocaat zijn van tal van grote en kleine ondernemingen en organisaties. Maar wij zijn er ook trots op dat wij als één van de weinige grote advocatenkantoren ook de minder bedeelde medemens bijstaan, op basis van gefinancierde rechtsbijstand. Wij nemen ook daarmee onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Maar bovenal zijn wij trots op onze 36 medewerkers. Zij vormen het professionele, enthousiaste team dat iedere dag weer zorgt voor excellente juridische dienstverlening.

Kortom, Tanger Advocaten is klaar voor de volgende 50 jaar!

Tanger 50 jaar

  • 50 jaar toonaangevend in Noord-Holland en daarbuiten
  • Vestigingen in Velsen, Haarlem en Alkmaar
  • Actief in vrijwel alle rechtsgebieden plus tiental specialisaties
  • Evenwichtige samenstelling van gespecialiseerde advocaten, advocaten algemene praktijk en para-legals
  • ISO-gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem
  • 24/7 bereikbaar

Tanger Advocaten

is klaar voor de volgende 50 jaar!