Kantoor Alkmaar


Ons advocatenkantoor Alkmaar is gevestigd aan de rand van de oude binnenstad. Het is gelegen naast het Medisch Centrum Alkmaar en tegenover de ingang van de Singel-parkeergarage. Het adres is Wilhelminalaan 10.

Vanuit ons advocatenkantoor Alkmaar worden klanten geholpen uit het midden van Noord- Holland. Bijvoorbeeld: Alkmaar,  Heerhugowaard, Langedijk, Heiloo, Bergen, Egmond, Uitgeest en Akersloot. Tanger Advocaten is een van de grootste in het arrondisement Noord-Holland en heeft specialisten voor alle grote rechtsgebieden.

Over de vestiging Alkmaar

Ons advocatenkantoor te Alkmaar is genaamd “Wilhelmina”. Het is in 1893 opgetrokken in neorenaissancestijl naar een ontwerp van de Alkmaarse architect Klaas Bakker Dz. De opdrachtgever was J.P. Backx. Dit was een notaris te Wieringerwaard en ontwierp voor Bakker in 1894 ook de buurpanden Wilhelminalaan 8 en 9.

In 1915 werd de bestaande houten serre van ons advocatenkantoor aan de achterzijde vervangen door een nieuwe gemetselde serre. Deze serre had een bordes en trap. En links daarvan een aanbouw over 2 bouwlagen waarin op de bel-etage een “Heerenkamer” en op de eerste etage een slaapkamer werden gesitueerd.

In 2009 is het advocatenkantoor Alkmaar volledig gerestaureerd. Het in monumentenrestauraties gespecialiseerde aannemingsbedrijf Holleman & Zn. heeft het interieur zoveel als mogelijk teruggebracht in oorspronkelijke staat. De voorzetwanden en betimmeringen uit de jaren ‘60/’70 zijn verwijderd en plafonds, panelen en paneeldeuren gerestaureerd.

Na de restauratie heeft de gemeente Alkmaar ook het interieur van het pand onder de bescherming van de Monumentenwet laten vallen.

Bent u op zoek naar een advocaat in Alkmaar? Neem dan hieronder contact met ons op. Onze gespecialiseerde advocaten nemen altijd snel contact met u op.

Geslacht
Naam(Vereist)

Contact Alkmaar

  • Wilhelminalaan 10
    1815 JC Alkmaar
    Telefoon 072-5312000