HomeAlimentatieEen nieuw jaar, indexeren maar!

Een nieuw jaar, indexeren maar!


Weinig scheidende stellen zijn op de hoogte van het feit dat er over zowel kinder- als partneralimentatie een jaarlijkse indexering van toepassing is. Dit is opgenomen in artikel 1: 402a van het Burgerlijk Wetboek.

Nu elke Nederlander geacht wordt de Wet te kennen, wordt ervan uitgegaan dat de alimentatiebetaler uit zichzelf de alimentatiebedragen indexeert. Dat is uit onwetendheid zelden het geval. De alimentatieontvanger is vaak degene die hem hierop attendeert met alle frictie van dien.

Het indexeringspercentage voor 2020 is reeds door de Minister voor Rechtsbescherming bekend gemaakt en staat op 2,5 %. Om ruzie in het nieuwe jaar te voorkomen, bij deze dan ook het advies om de automatische betaling al op het nieuwe geïndexeerde alimentatiebedrag aan te passen.

Zie hier de bekendmaking in de Staatscourant d.d. 19 oktober 2019

Wilt u meer informatie over de indexering van de kinder- en partneralimentatie, heeft u andere familierechtelijke vragen, of heeft u juridische bijstand nodig? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze gespecialiseerde familierecht advocaten.

Neem direct contact op


Ook interessant