De kosten van een letselschadeadvocaat

Niets is gratis, ook niet een letselschadeadvocaat. Waarom hoef je als slachtoffer met letselschade dan meestal geen kosten te maken als je een letselschadeadvocaat nodig hebt? Vaak zeggen letselschadebureaus dat hun hulp gratis is en een advocaat veel geld kost. Dat klopt niet.

Als iemand letsel heeft opgelopen door bijvoorbeeld een verkeersongeval waarvoor een ander aansprakelijk is, moet de verzekeringsmaatschappij de schade van het slachtoffer vergoeden. De kosten die het slachtoffer aan zijn advocaat moet betalen is ook gewoon een schadepost die vergoed moet worden. Voor de kosten maakt het niet uit of je een letselschadebureau inschakelt of een advocaat. Van beide belangenbehartigers moeten de kosten worden vergoed. De hulp van een belangenbehartiger is dus niet gratis, maar de redelijke kosten die daardoor worden gemaakt moeten door de verzekeraar worden vergoed. Natuurlijk geldt dit alleen als de aansprakelijkheid is erkend.

Heeft u letsel opgelopen en wilt u uw schade vergoed krijgen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze letselschadeadvocaten via info@boddaertadvocaten.nl of 072-5744409.

Over Mr. E. Klungers

Ed Klungers is specialist in de behandeling van letselschade, overlijdensschade en verzekeringsrecht met speciale interesse voor medisch letsel als gevolg van een tekortkoming bij de medische behandeling.

Bekijk profiel
Kantoor Haarlem 023-5121400
E-mail e.f.klungers@tangerboddaert.nl

Heeft u een kwestie of een vraag?

Bel 06 – 528 659 02 of laat uw gegevens achter