Gratis advocaat bij verhoor voor strafbeschikking

Sinds 1 april 2021 kunnen verdachten die uitgenodigd worden voor een verhoor bij de officier van justitie over een op te leggen strafbeschikking, een gratis gesprek met een advocaat krijgen. Er is geen draagkrachttoets en er is geen eigen bijdrage verschuldigd.

De advocaat kan de verdachte dan informeren over de rechten die hij heeft en wijzen op de gevolgen van het accepteren van de strafbeschikking. In de meeste gevallen zal het namelijk leiden tot een aantekening op het strafblad. Dit kan grote gevolgen hebben voor het verkrijgen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Voor veel beroepen is het verkrijgen van een VOG noodzakelijk. Het is dan ook verstandig om niet zonder meer akkoord te gaan met een strafbeschikking. Laat u zich dan ook (geheel kosteloos) bijstaan door een gespecialiseerd strafrechtadvocaat.

Wilt u advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Robert Polderman, strafrechtadvocaat

 

Over Mr. R. Polderman

Robert Polderman is gespecialiseerd in strafrecht, jeugdrecht, tbs, ISD, verkeerszaken, ots, penitentiair recht en bezwaar- en beroepsprocedures tegen het CBR en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Bekijk profiel
Kantoor Alkmaar 072-5744409
Rechtstreeks 072-5140064
E-mail r.polderman@tangerboddaert.nl

Heeft u een kwestie of een vraag?

Bel 06 – 528 659 02 of laat uw gegevens achter