Hond bijt man en gier grijpt peuter

Als een hond een man bijt haalt dat meestal niet de media. Maar als een gier een peuter met zijn klauwen verwondt, zoals een paar weken geleden bij een vogelshow in Avifauna, gaat dat viral. Het gedrag van dieren is onvoorspelbaar. Hoe goed je als eigenaar ook denkt het dier onder controle te hebben, het doet soms gewoon niet wat je verwacht. Of het nu een hond is, een roofvogel of een Schotse Hooglander die in een natuurgebied graast. Een dier kan een mens behoorlijk verwonden.

De bezitter van het dier is aansprakelijk voor de gevolgen. In de wet is vastgelegd dat dit een risicoaansprakelijkheid is. Het maakt dus niet uit of de bezitter iets fout heeft gedaan of er schuld aan heeft dat zijn dier iemand verwondt. De aansprakelijkheid vloeit voort uit het feit dat hij nu eenmaal de bezitter is en zeggenschap heeft over het dier. Als een dier wordt gebruikt bij de uitoefening van een bedrijf, zoals de gier in Avifauna, is de eigenaar van het bedrijf aansprakelijk.

Het is erg belangrijk om je goed te laten voorlichten als jij letsel oploopt door een dier. Wie moet je aansprakelijk stellen, wat zijn de gevolgen en welke schade komt voor vergoeding in aanmerking? Allemaal zaken die je met een van de letselschade advocaten van Boddaert Advocaten kunt bespreken.

Over Mr. E. Klungers

Ed Klungers is specialist in de behandeling van letselschade, overlijdensschade en verzekeringsrecht met speciale interesse voor medisch letsel als gevolg van een tekortkoming bij de medische behandeling.

Bekijk profiel
Kantoor Haarlem 023-5121400
E-mail e.f.klungers@tangerboddaert.nl

Heeft u een kwestie of een vraag?

Bel 06 – 528 659 02 of laat uw gegevens achter