Onvruchtbaar na gebruik van groeiremmers

Op 22 februari jl. besteedde TROS Radar aandacht aan de ernstige gevolgen voor vrouwen als onvruchtbaarheid en verminderde vruchtbaarheid na het gebruiken van groeiremmers in hun jeugd. Uit onderzoek van het TV programma is gebleken dat al in 2004 bekend was dat hormoonbehandeling om de groei te remmen in verband stond met verminderde vruchtbaarheid, na een publicatie in het vooraanstaande internationale medisch wetenschappelijk tijdschrift The Lancet.

John Beer, ook letselschadeadvocaat, was gast bij Radar en onderschrijft dat het mogelijk is dat de producent van het middel aansprakelijk kan zijn voor schade die vrouwen ondervinden als gevolg van het gebruik van ethinylestradiol/EE (Acelyn).  Wanneer immers bekend is dat een middel bijwerkingen heeft, dan dient dit te worden vermeld op de bijsluiter. Dat is pas in 2012 gebeurd, na de publicatie van een tweede studie van Dr. Emile Hendriks. Pas na 2012 is de behandeling van het remmen van de groei aangepast.

Onvruchtbaar door groeiremmers?

Vrouwen die ethinylestradiol/EE hebben gebruikt in het verleden en problemen hebben of hebben gehad met zwanger worden of op andere wijze schade lijden die wellicht het gevolg is van het gebruik van ethinylestradiol, kunnen vrijblijvend contact opnemen met één van onze letselschadeadvocaten om te bespreken wat de mogelijkheden zijn om hun schade vergoed te krijgen.

Dat kan via e-mail info@boddaertadvocaten.nl, of telefonisch op 072-5744409.

TROS Radar  https://www.npostart.nl/radar/AT_2046090

 

Over Mr. drs. M.A.M. de Vries-Meijer

Mona de Vries-Meijer is sinds 2007 advocaat. Zij is gespecialiseerd in de behandeling van letselschade en overlijdensschade zaken, met focus op ondernemers met letsel. Daarnaast is zij gespecialiseerd in insolventierecht.

Bekijk profiel
Kantoor Alkmaar 072-5744409
Rechtstreeks 072-5140069
E-mail m.de.vries@tangerboddaert.nl

Heeft u een kwestie of een vraag?

Bel 06 – 528 659 02 of laat uw gegevens achter