Schadevergoeding voor de werkgever? Dat kan!

Uw werknemer belt u en vertelt dat hij door een ongeval ernstig letsel heeft opgelopen. Voorlopig kan hij niet komen werken. Aan het ongeval kon hij niks doen. Die achteropkomende auto heeft nu eenmaal niet op tijd geremd! De verzekeraar van die achteropkomende auto bericht al spoedig, dat aansprakelijkheid wordt erkend. Uw werknemer is opgelucht, want zijn schade wordt vergoed.

Als werkgever heeft u zorgen. Uw werknemer is uitgevallen van zijn werk en het ziet er naar uit, dat hij voorlopig niet terug zal keren op de werkvloer. Wel dient u het loon van deze werknemer door te betalen, zonder dat daar arbeid tegenover staat. Een vervelende situatie voor de werknemer, maar zeker ook voor u als werkgever!

Ook de werkgever kan schade verhalen

De werknemer kan zijn schade verhalen op de aansprakelijke partij. Maar hoe zit dat voor u als werkgever? Ook de werkgever komt dit recht toe. Zo kunt u als werkgever de kosten vergoed krijgen, die zijn ontstaan door de arbeidsongeschiktheid van uw werknemer. Echter, niet alle kosten komen voor vergoeding in aanmerking. Zo kan een werkgever slechts vergoeding van de netto loonkosten vorderen. Daarnaast kan een werkgever vergoeding van de kosten voor de re-integratie van de werknemer bij de aansprakelijke partij vragen. Is de schadeveroorzaker ook een werknemer, dan kan slechts schadevergoeding worden gevorderd als de arbeidsongeschiktheid het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid van de schadeveroorzakende werknemer.

Heeft u als werkgever te maken met een arbeidsongeschikte werknemer en is een andere partij hiervoor aansprakelijk? Neem dan contact op met letselschade advocaat Iris Degenaar voor een vrijblijvend advies.

Over Mr. I Degenaar

Iris Degenaar is gespecialiseerd in letselschade en overlijdensschade met speciale aandacht voor whiplash letsel. Sinds 2009 werkt zij als advocaat.

Bekijk profiel
Kantoor Alkmaar 072-5744409
Rechtstreeks 072-5140063
E-mail i.d.degenaar@tangerboddaert.nl

Heeft u een kwestie of een vraag?

Bel 06 – 528 659 02 of laat uw gegevens achter