Toename cybercrime door coronavirus

Als gevolg van de coronapandemie en de maatregelen die de overheid hiertegen heeft getroffen, is er over de afgelopen periode sprake van een toename van cybercriminaliteit. Dit blijkt uit een recent verschenen onderzoek van Europol.

Omdat er veel mensen thuiswerken en zodoende van hun computer en internet afhankelijk zijn, zijn er meer phishing- en malwareaanvallen uitgevoerd.  De aanvallen zijn volgens Europol ook steeds complexer en geraffineerder.

Ook zijn er in de aanloop naar de feestdagen veel meer nepwebwinkels online gekomen. Als er bij zo’n site een bestelling geplaatst wordt, krijgt men vaak niets geleverd of iets van slechte kwaliteit.

Als consument is een nepwebsite lastig te herkennen. Vaak is de manier van betalen een aanwijzing. Als je bijvoorbeeld alleen maar met een creditcard kunt betalen kan dat verdacht zijn. Ook als je bijvoorbeeld niet met iDEAL kunt betalen is dat een mogelijke aanwijzing dat er iets niet klopt.

Heeft u vragen over cybercrime of andere strafrechtelijke kwesties neem dan contact op met Robert Polderman

Over Mr. R. Polderman

Robert Polderman is gespecialiseerd in strafrecht, jeugdrecht, tbs, ISD, verkeerszaken, ots, penitentiair recht en bezwaar- en beroepsprocedures tegen het CBR en het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Bekijk profiel
Kantoor Alkmaar 072-5744409
Rechtstreeks 072-5140064
E-mail r.polderman@tangerboddaert.nl

Heeft u een kwestie of een vraag?

Bel 06 – 528 659 02 of laat uw gegevens achter