Trouwplannen voor 2017?

Trouwplannen voor 2017?

Voor sommige mensen wordt 2017 een heel bijzonder jaar omdat zij gaan trouwen. Het is misschien niet iets waar u als eerste aan wilt denken bij het aangaan van een huwelijk, maar het is toch belangrijk om even stil te staan bij de toekomst. Bijvoorbeeld wat er moet gebeuren bij een onverhoopte echtscheiding.

In de praktijk komt het vaak voor dat mensen niet weten wat er precies in hun huwelijkse voorwaarden staat, of wat het betekent om in gemeenschap van goederen te trouwen.
Al helemaal niet wat voor uitwerking de gemeenschap van goederen of de huwelijkse voorwaarden heeft bij echtscheiding.

Gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden

Gemeenschap van goederen
Trouwen in gemeenschap van goederen betekent dat alle bezittingen en schulden van beide partners gezamenlijk worden. Er ontstaat in feite één groot vermogen. Schuldeisers kunnen zich op dit vermogen verhalen. Bij echtscheiding moet dit vermogen bij helfte worden gedeeld.

Huwelijkse voorwaarden
Een belangrijke reden om huwelijkse voorwaarden te maken is om de ene partner te beschermen voor schuldeisers van de andere partner. Vaak worden ook huwelijkse voorwaarden gemaakt als er sprake is van een eigen onderneming. Het kan tevens zo zijn dat beide partners liever (een deel van) hun vermogen privé houden.

Vrijblijvend advies

Laat u goed informeren over welke keuze het beste voor u is. Neem daarbij een kijkje in de toekomst: Heeft u een kinderwens? Wie gaat er voor de kinderen zorgen? Wie gaat dan de kost verdienen? Zijn er schulden? Is er een onderneming? Heeft u familiekapitaal?

Het maken van goede afspraken voorafgaand aan het huwelijk, waarbij uw bedoelingen duidelijk worden gemaakt, betekent minder problemen achteraf bij een onverhoopte echtscheiding.

Onze familierechtspecialisten kunnen u nader adviseren over de mogelijkheden, zodat voor de beste optie kan worden gekozen.

Heeft u een kwestie of een vraag?

Bel 06 – 528 659 02 of laat uw gegevens achter