Verkeersangst na een ongeval

Het gebeurt regelmatig dat een slachtoffer van een verkeersongeval problemen ondervindt als hij of zij zich weer in het verkeer moet begeven. Angst om een auto te besturen, bang om een tunnel in te rijden of niet meer op de fiets te durven rijden zijn veel gehoorde klachten.
Dit beperkt het slachtoffer in zijn of haar mobiliteit en dagelijks functioneren en heeft dus een grote impact op het dagelijks leven. Het uitgangspunt is, dat het slachtoffer zo goed mogelijk in de situatie dient te worden gebracht zoals die zou zijn geweest zonder het ongeval. De eventuele kosten die daarmee gemoeid gaan komen voor rekening van de aansprakelijke partij. Gelukkig kan er aan verkeersangst veel gedaan worden.

Vergoeding van kosten bij rijangst

Er zijn diverse rijscholen die in samenwerking met een deskundige (vaak een psycholoog) verkeersslachtoffers begeleiden om de angst te overwinnen. Door stapsgewijs het probleem te behandelen en speciale rijlessen te volgen, raken veel slachtoffers over hun angst heen. Zulke behandeltrajecten zijn niet goedkoop. De (verzekeringsmaatschappij van de) aansprakelijke partij moet de kosten van deze hulp vergoeden.

De letselschade advocaten van Boddaert helpen u graag bij de afwikkeling van uw schade. We hebben oog voor alles wat nodig is om zo goed mogelijk te worden teruggebracht naar de situatie zonder het ongeval. En als rijangst overwonnen moet worden, helpen we u om de juiste begeleiding te krijgen op kosten van de verzekering. Maar dat geldt natuurlijk ook voor alle andere gevolgen van het ongeval. Als deskundige kunnen wij u goed adviseren welke mogelijkheden er zijn om zo goed mogelijk te herstellen en zo goed mogelijke hulp te krijgen waar dat nodig is. En gelukkig vallen onze kosten ook onder de schade die vergoed moet worden. Dat regelen we ook.

Voor meer informatie belt of mailt u met een van onze letselschade advocaten op telefoonnummer 072-5744409 of info@boddaertadvocaten.nl.

Over Mr. drs. M.A.M. de Vries-Meijer

Mona de Vries-Meijer is sinds 2007 advocaat. Zij is gespecialiseerd in de behandeling van letselschade en overlijdensschade zaken, met focus op ondernemers met letsel. Daarnaast is zij gespecialiseerd in insolventierecht.

Bekijk profiel
Kantoor Alkmaar 072-5744409
Rechtstreeks 072-5140069
E-mail m.de.vries@tangerboddaert.nl

Heeft u een kwestie of een vraag?

Bel 06 – 528 659 02 of laat uw gegevens achter