Verplichting werkgever bij thuiswerken

Met het ingaan van de nieuwe lockdown heeft het kabinet ons weer op het hart gedrukt om zoveel mogelijk thuis te werken. Maar niet iedereen heeft thuis een goede werkplek. Wat is de verantwoordelijkheid van de werkgever bij thuiswerken?

De werkgever moet zorgen voor een goede en veilige werksituatie. Op het werk is het meestal goed geregeld. Er is een goed bureau, eventueel een ergonomisch toetsenbord en een muis en de meeste werkplekken hebben een goede bureaustoel. Op het werk kan de werkgever de werknemer instructies geven over een goede houding achter het bureau en ervoor zorgen dat de werknemer regelmatig beweegt en pauzes neemt. Om zo gezondheidsschade te voorkomen.

Een dagje thuis werken aan de keukentafel is meestal niet zo’n probleem. Als echter het thuiswerken lang duurt en de norm wordt, zal de werkgever er ook voor moeten zorgen dat de werknemer thuis een goede werkplek heeft. Hij zal een goede bureaustoel en een verantwoord bureau beschikbaar moeten stellen. Daarnaast zal de werkgever de werknemer ook specifieke instructies moeten geven over de manier waarop hij/zij thuis veilig en verantwoord kan werken.

Als de werknemer schade lijdt omdat er thuis geen veilige werkplek beschikbaar is kan het zijn dat de werkgever hiervoor aansprakelijk is. In dat geval is het altijd verstandig om advies in te winnen van een gespecialiseerde letselschade advocaat van Boddaert advocaten.

Over Mr. E. Klungers

Ed Klungers is specialist in de behandeling van letselschade, overlijdensschade en verzekeringsrecht met speciale interesse voor medisch letsel als gevolg van een tekortkoming bij de medische behandeling.

Bekijk profiel
Kantoor Haarlem 023-5121400
E-mail e.f.klungers@tangerboddaert.nl

Heeft u een kwestie of een vraag?

Bel 06 – 528 659 02 of laat uw gegevens achter