HomeArbeidsrechtMaaltijdbezorgers Deliveroo hebben een arbeidsovereenkomst

Maaltijdbezorgers Deliveroo hebben een arbeidsovereenkomst


Inleiding
Vandaag, 16 februari 2021, heeft het gerechtshof Amsterdam bepaald dat maaltijdbezorgers van Deliveroo op basis van een arbeidsovereenkomst in dienst zijn van Deliveroo. En dat die maaltijdbezorgers de rechten (en plichten) hebben die horen bij een arbeidsovereenkomst.

Vereisten arbeidsovereenkomst
Het gerechtshof oordeelt dat er wordt voldaan aan alle vereisten om van een arbeidsovereenkomst te kunnen spreken. Namelijk dat de maaltijdbezorgers:

  1. arbeid verrichten, waar
  2. loon tegenover staat, dat ze dat
  3. gedurende zekere tijd doen, op basis van een
  4. gezagsrelatie

Het gerechtshof zoekt aansluiting bij het arrest van de Hoge Raad van 6 november 2020.

Gevolg
Voor de praktijk is deze uitspraak van groot belang. Werkgevers moeten goed nadenken over de inrichting van hun “flexibele schil”. Want de flexibiliteit begint steeds verder weg te raken.

Vragen?
Heeft u vragen over de relatie zzp’er vs. werknemer of andere arbeidsrecht gerelateerde zaken? Neem dan vrijblijvend contact op met ons kantoor via 0255 – 547 800 of rechtstreeks met mr. Tim Slotema via t.slotema@tanger.nl of 0255 – 547 817.


Over Mr. T. Slotema

Tim is een allround ondernemingsrechtadvocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht en faillissementsrecht. Hij combineert zijn opgedane commerciële kwaliteiten als consultant in executive search met ... Lees meer >

Kantoor Velsen-Zuid 0255-547800
Rechtstreeks 0255-547817
E-mail t.slotema@tanger.nl


Ook interessant

NOW 5.0

Vanaf donderdag 6 mei kunnen werkgevers een aanvraag doen voor de vijfde periode van de…
Lees verder