Advocaat-stagiair

Tanger Advocaten heeft een uitdagende vacature voor een startende advocaat-stagiair in een brede zakelijke praktijk (ondernemingsrecht, arbeidsrecht, contractenrecht, verbintenissenrecht, huurrecht). Hieronder lees je wie wij zijn, hoe je wordt opgeleid, wie wij zoeken en wat wij bieden.

Wie zijn wij?

Tanger Advocaten is een kantoor dat al meer dan 50 jaar bestaat. Ons kantoor heeft vestigingen in Haarlem, Velsen en Alkmaar. Tot onze cliënten behoren grote en kleine ondernemers, overheden, organisaties en particulieren. Wij zijn een middelgroot full-service kantoor met specialisten op alle grote rechtsgebieden. Alhoewel wij voornamelijk een zakelijke praktijk voeren, werken wij ook op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand. Hiermee vervullen wij een sociale functie in de regio.

Ons kantoor bestaat uit 24 advocaten waarvan meer dan 80% als advocaat-stagiair bij ons is begonnen. Wij zien de opleiding van onze advocaat-stagiairs dan ook als fundament van het kantoor. Er heerst een cultuur van doorgroeien en ambitie. We zorgen daarbij voor een goede werk en privé balans.

Hoe word je opgeleid?

Als advocaat-stagiair word je bij ons kantoor breed opgeleid. Je zal je niet alleen bezig houden met één specifiek rechtsgebied, maar met meerdere rechtsgebieden. Je zal daarom ook met meerdere collega’s samenwerken. Specialiseren kan na de opleiding.

We bieden je de mogelijkheid om op geheel eigen wijze een eigen praktijk op te bouwen. Er is volop ruimte voor zelfstandigheid, ondernemerschap en vrijheid. Je zal niet binnen vaste kaders hoeven te werken. Ook kan je direct zaken van A tot Z behandelen en direct contact onderhouden met cliënten, wederpartijen en rechtbanken. Natuurlijk begeleiden we je hierbij.

Wie zoeken wij?

 • Een afgestudeerd jurist met een masterdiploma of een beginnend advocaat-stagiair;
 • Een zelfstandige en enthousiaste collega die gemotiveerd is om het beste uit zichzelf en ons kantoor te halen;
 • Een collega die gemotiveerd is om direct zaken van A tot Z te behandelen en op geheel eigen wijze een eigen praktijk op te bouwen;
 • Een collega die gevoel heeft voor ondernemerschap, commercieel en pragmatisch denken, die zich dus kan verplaatsen in de cliënt en weet wat zakelijke dienstverlening inhoudt.

Wat bieden wij?

 • Een professionele opleiding in een brede civiele praktijk;
 • Een plek waar je vanaf je eerste werkdag je eigen weg kan gaan en zaken van A tot Z kan behandelen (natuurlijk met hulp en begeleiding);
 • Een prettige en collegiale werkomgeving (een goede mix van jonge en oudere collega’s);
 • Een bedrijfscultuur van doorgroeien en ambitie, maar waar genoeg ruimte is voor vrije tijd;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, met onder meer een ‘eigen winstaandeel’.

De sollicitatieprocedure begint met een schriftelijke ronde. Na de selectie volgt een eerste en tweede gesprek, waarna een aanbod zal worden gedaan.

Waarom werken bij Tanger?

 • Bijna 50 jaar toonaangevend in Noord-Holland en daar buiten
 • We denken niet in problemen, maar in oplossingen
 • Er zit energie in wat we doen, omdat we er energie uithalen
 • Geen tunnelvisie, maar een open blik

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden over deze vacature? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen graag je motivatiebrief, cv, cijferlijsten en eventuele beoordelingen van stages. Je kan dit sturen naar Mitchel Schildwacht via m.schildwacht@tanger.nl en voor vragen is hij bereikbaar op 0255-547 820 of 06-517 978 53.

Download deze vacature.