Deelgeschilprocedure bij letselschadezaken

Als je gewond bent geraakt door een verkeersongeval, bedrijfsongeval of een medische misser, krijg je bijna altijd te maken met de verzekeringsmaatschappij van degene die de schade heeft veroorzaakt. Het is dan altijd verstandig om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen om jouw belangen te behartigen.

Als aansprakelijkheid is erkend, kan een begin worden gemaakt om de schade te inventariseren en vast te stellen. Meestal lukt het de verzekeringsmaatschappij en de advocaat wel om dat in goed overleg te doen. Soms zijn er echter grote verschillen van inzicht en komen zij er onderling niet uit. Je kan dan de rechter inschakelen die de knoop door zal hakken.

Deelgeschilprocedure, wat is dat?

In de wet is voor slachtoffers een speciale procedure opgenomen, het deelgeschil. Als de onderhandelingen met de verzekeringsmaatschappij vastlopen, kan een advocaat de rechter inschakelen om een oordeel te geven over dat onderwerp dat partijen verdeeld houdt. Dat is een eenvoudige procedure. Na de uitspraak van de rechter kunnen de partijen weer met elkaar in onderhandeling.

Kosten deelgeschilprocedure

De kosten van deze procedure moeten worden betaald door de verzekeringsmaatschappij. Het slachtoffer zelf loopt dus weinig risico. Een deelgeschil kan ook gaan over de aansprakelijkheid. Als die aansprakelijkheid niet wordt erkend door de verzekeringsmaatschappij kan een rechter daar snel een uitspraak over doen zonder dat het slachtoffer voor hoge kosten komt te staan.

In bijna alle gevallen is wel een advocaat nodig. De advocaten van Tanger Boddaert Advocaten kunnen ook worden ingeschakeld door belangenbehartigers die geen advocaat zijn voor de deelgeschilprocedure zodat zij daarna de zaak weer zelf kunnen behandelen.

Wilt u advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ed Klungers, letselschadeadvocaat

Over Mr. E. Klungers

Ed Klungers is specialist in de behandeling van letselschade, overlijdensschade en verzekeringsrecht met speciale interesse voor medisch letsel als gevolg van een tekortkoming bij de medische behandeling.

Bekijk profiel
Kantoor Haarlem 023-5121400
E-mail e.f.klungers@tangerboddaert.nl

Heeft u een kwestie of een vraag?

Bel 06 – 528 659 02 of laat uw gegevens achter