Liquiditeitsproblemen door niet betalende klanten, wat nu?

Door de coronacrisis bevinden veel ondernemers zich in liquiditeitsproblemen, omdat klanten facturen niet betalen. Hoewel de financiële tegemoetkoming van de overheid in sommige gevallen onderweg is, blijven ondernemers problemen houden. Dat betekent dat u als ondernemer een oplossing moet vinden om uw facturen toch betaald te krijgen. Want als u niet wordt betaald, dan kunt u op een gegeven moment zelf ook niet meer betalen. En dan gaat u failliet.

Maar wellicht heeft uw niet betalende klant precies hetzelfde probleem en worden ook zijn facturen niet betaald. Op die wijze kan dus een sneeuwbaleffect ontstaan, waar geen enkele ondernemer bij gebaat is.

Het voeren van gerechtelijke procedures zal dit effect in het merendeel van de gevallen niet kunnen voorkomen, maar juist versterken. Daarom is het belangrijk dat ondernemers juist ook in deze tijd van crisis toezien op betaling van facturen, en dat zij bij liquiditeitsproblemen goede betalingsafspraken maken.

Tanger Advocaten helpt vrijblijvend met het maken van die afspraken. En als een gerechtelijke procedure toch onvermijdelijk mocht blijken, helpen wij tegen voorwaarden die rekening houden met deze tijd van crisis zodat het liquiditeitsprobleem van de ondernemer niet opnieuw ontstaat.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met mr. Mitchel Schildwacht via m.schildwacht@tanger.nl of 0255-547820.

Lees ook onze andere artikelen over Corona-gerelateerde onderwerpen:

Over Mr. M. Schildwacht

Mitchel is advocaat voor ondernemers en particulieren op het gebied van het arbeidsrecht, ondernemingsrecht en vastgoedrecht. De werkwijze van Mitchel kenmerkt zich door eerlijkheid en daadkracht in een proactieve samenwerking met zijn cliënt. Hij behandelt zijn zaken met expertise en een vooraf met zijn cliënt afgesproken strategie.

Bekijk profiel
Kantoor Velsen-Zuid 0255-547800
Rechtstreeks 06-517 97 853
E-mail m.schildwacht@tanger.nl

Heeft u een kwestie of een vraag?

Bel 06 – 528 659 02 of laat uw gegevens achter