ONDERNEMERS OPGELET! Crisismanagement

Het jaar 2020 zal niet snel in vergetelheid raken. Door de uitbraak van het Corona-virus gaan veel ondernemingen het financieel zwaar krijgen. Gelukkig helpt de overheid een handje met het opvangen van een deel van de financiële risico’s door bijvoorbeeld werktijdverkorting en andere steunmaatregelen, maar niet iedereen komt daar in aanmerking voor. Of niet iedereen is daarmee geholpen.

Om de financiële risico’s van een onderneming zoveel mogelijk te beperken, en daarmee een neergang te voorkomen, is het zaak dat er snel en adequaat wordt gehandeld. Praktijk leert dat hoe langer men daarmee wacht, hoe groter de financiële problemen worden en het daarmee dus ook lastiger is om op een goede en efficiënte manier problemen op te lossen. En soms is het al te laat om nog te kunnen ingrijpen.

Tanger Advocaten adviseert en assisteert ondernemingen die financieel in zwaar weer dreigen te komen. Tanger Advocaten heeft een team van specialisten dat creatief genoeg is om snel een juiste oplossing voor uw onderneming te vinden. Tanger Advocaten kan u helpen bij een scala aan mogelijkheden, waaronder:

 1. In kaart brengen van processen en personeelsleden die kritiek zijn voor het functioneren van de onderneming;
 2. In kaart brengen van externe factoren waarvan de onderneming afhankelijk is;
 3. Het opstellen van plan B, en misschien C;
 4. Communicatie met personeel, leveranciers en klanten om zo onrust, paniek en onzekerheid te voorkomen;
 5. Het aanvragen werktijdenverkorting;
 6. Reorganisatie;
 7. Adviseren en aanvragen van een (aanvullend) krediet;
 8. Adviseren en bijstaan bij gesprekken met kredietverstrekkers, verhuurders en leveranciers;
 9. Adviseren en begeleiding bij factoring;
 10. Het aanbieden van een akkoord;
 11. Het aanvragen van surseance van betaling, eventueel aangevuld met een akkoord;
 12. Het aanvragen van faillissement, voorbereiden van een doorstart.

 

Het is zaak dat in deze tijden snel en adequaat ingegrepen wordt. Onderschat de risico’s niet. Tanger Advocaten kan u hierin assisteren, niet alleen door u te adviseren maar ook door u bij te staan gedurende het hele traject. Tanger Advocaten kijkt met u vooruit.

Veel kunt u zelf doen maar soms helpt het als een specialist met u mee kijkt. Heeft u vragen of heeft u hulp nodig, neem dan contact op met Salim Hossaini via s.hossaini@tanger.nl of 0255-54800 of 06-52865902.

Lees ook onze andere artikelen over Corona-gerelateerde onderwerpen:

Over Mr. S. Hossaini

Salim is partner en specialist op het gebied van het insolventierecht. Hij heeft veel ervaring op het gebied van financiering en zekerheden. Als curator en adviseur is hij betrokken (geweest) bij omvangrijke faillissementen en (complexe) herstructureringen en overnames (in- en buiten faillissement). Daarnaast voert Salim een uitgebreide procespraktijk waarbij hij ondernemingen en hun stakeholders bijstaat in commerciële en ondernemingsrechtelijke procedures, waaronder enquêtezaken voor de Ondernemingskamer en bestuurdersaansprakelijkheidskwesties.

Bekijk profiel
Kantoor Alkmaar 072-5312000
Rechtstreeks 06-528 65 902
E-mail s.hossaini@tanger.nl

Heeft u een kwestie of een vraag?

Bel 06 – 528 659 02 of laat uw gegevens achter