Schuldregeling, akkoord, pre-pack, doorstart

In deze tijden van economische teruggang is het soms nodig om schulden te saneren. Daarvoor heeft ons insolventierecht verschillende mogelijkheden.

Vaak lukt het om de schuldeisers te overtuigen een akkoord te accepteren. Zodra de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) van kracht is, kunnen weigerachtige schuldeisers makkelijker worden gedwongen een akkoord te accepteren. En ontstaan er mogelijkheden om langlopende contracten te beëindigen, zoals huur- of leasecontracten. Sterker, deze wet gaat het mogelijk maken om vrijwel iedere overeenkomst eenzijdig tussentijds op te zeggen, wat de kans op het overleven van de onderneming aanzienlijk vergroot. Maar soms is het beter om de onderneming eerst failliet te laten gaan en daarna door te starten. Op de normale manier of via een pre-pack regeling.

De insolventiespecialisten van Tanger Advocaten zijn bij uitstek geschikt om dit traject te verzorgen. Waarbij wij de beschikking hebben over een eigen financieel analist.

Neem voor meer informatie contact op met Michel Moeijes, Salim Hossaini of Abslem Ourhris via 0255 – 547 800 of via info@tanger.nl

Over Mr. A. G. Moeijes

Michel is sinds 1993 advocaat en heeft sindsdien in verschillende rechtsgebieden gewerkt, maar hoofdzakelijk voor ondernemers. Overeenkomsten, samenwerkingsverbanden, kleine en grote overnames, aandeelhoudersgeschillen, procedures, scheiding, ontslag, rechtspersonenrecht en reorganisaties.

Bekijk profiel
Kantoor Velsen-Zuid 0255-547800
Rechtstreeks 06-557 05 734
E-mail a.g.moeijes@tanger.nl

Heeft u een kwestie of een vraag?

Bel 06 – 528 659 02 of laat uw gegevens achter