Mr. A. G. Moeijes (Michel)

Michel is sinds 1993 advocaat en heeft sindsdien in verschillende rechtsgebieden gewerkt, maar hoofdzakelijk voor ondernemers. Overeenkomsten, samenwerkingsverbanden, kleine en grote overnames, aandeelhoudersgeschillen, procedures, scheiding, ontslag, rechtspersonenrecht en reorganisaties.

Hij  komt uit een ondernemersfamilie en heeft jaren in het familiebedrijf gewerkt. Michel geeft niet alleen juridisch maar ook commercieel en financieel advies. In mum van tijd worden de meest ingewikkelde balansen ontleed. En wordt niet alleen geanalyseerd waar het probleem zit, maar ook wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Of het nu gaat om een overname, een ingewikkelde reorganisatie of verdeling of een bedrijf in problemen.

Michel wordt regelmatig door de Rechtbank benoemd tot curator in faillissementen, bewindvoerder in surseances van betaling of vereffenaar. Met die ervaring kan hij als geen ander adviseren over risico’s en zekerheidsrechten. Honderden doorstarten na faillissement zijn de afgelopen jaren gerealiseerd. In tientallen gevallen kon door een reorganisatie of schuldensanering een faillissement worden voorkomen.

Daarnaast is hij één van de arbeidsrechtspecialisten van Tanger Advocaten, gespecialiseerd in grotere reorganisaties, advies ondernemingsraden en ontslag op directie- en managementniveau.

De ondernemingspraktijk heeft voor een aanzienlijk deel betrekking op juridische dienstverlening aan handelsondernemingen, groothandels, verhuurbedrijven, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, transportbedrijven, automotive-bedrijven, evenementenbedrijven, industriële bedrijven, brancheverenigingen, dienstverleners en maritieme bedrijven.

Michel heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten opleidingen te volgen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Per 2021 is Michel deken van de orde van advocaten in het arrondissement Noord-Holland en in die hoedanigheid voorzitter van de raad van de orde en toezichthouder op de advocaten in het arrondissement.

MEDEDELING:

In zijn hoedanigheid van curator heeft mr. A.G. Moeijes een bestuurder aansprakelijk gesteld wegens grootschalige malversaties in dat faillissement. Deze persoon wil de aandacht daar kennelijk van afleiden en heeft een website gecreerd die lijkt op een nieuwswebsite (maar dat niet is) en waarin mededeling wordt gedaan over (tuchtrechtelijk) verwijtbaar handelen van mr. Moeijes. De feiten liggen beduidend anders dan deze website doet voorkomen. Uiteindelijk zal de tuchtrechter oordelen. Het is jammer dat deze persoon de oplossingsgerichte handreikingen van de curator niet aanvaardt en in plaats daarvan een lastercampagne is begonnen.

  • Kantoor Velsen-Zuid

    0255-547800
  • Mobiel telefoonnummer

    06-557 05 734
  • E-mail

    a.g.moeijes@tanger.nl
  • Download vCard

Mijn specialisaties voor particulieren

Mijn specialisaties voor organisaties

Heeft u een kwestie of een vraag?

Bel 0255-547800 of 06-557 05 734 of laat uw gegevens achter