VASTGOEDRECHT – Hoe om te gaan met leegstand in de Haarlemse binnenstad

 

Op donderdag 27 februari jl. organiseerde MKB-Haarlem een inspiratie-netwerkbijeenkomst met het thema ‘Leegstand in beweging’. Namens de sectie vastgoedrecht van Tanger Advocaten waren onze kantoorgenoten Romana le Roy en Kevin Stephan aanwezig.

Samen met Haarlemse ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeenteraadsleden spraken zij over de ontwikkelingen, oorzaken en oplossingen voor de leegstand in de Haarlemse binnenstad.

Online shopping maakt het voor de winkeliers lastig. Toch blijft er bij consumenten behoefte aan offline winkelen bestaan. Dat blijkt ook uit de ontwikkeling dat grote webshops fysieke winkels openen. Belangrijk is dat leegstand wordt tegengegaan door het winkelgebied aantrekkelijk te houden. Dat kan door inrichting, maar bijvoorbeeld ook door wonen boven winkels mogelijk te maken. Daarbij vormt lokale goodwill voor consumenten een belangrijke drive om bij de winkelier te blijven kopen. Zorg dus voor persoonlijke binding en exposure.

Op vrijdag 28 februari 2020 verscheen onderstaand artikel over deze bijeenkomst in het Haarlems Dagblad.

 

Heeft u als vastgoedeigenaar zelf plannen om uw pand door transformatie te optimaliseren? Wordt u als huurder geconfronteerd met een onevenredige huurverhoging in een gebied waar leegstand heerst?

Neem dan contact op met één van onze gespecialiseerde advocaten voor advies of bijstand. Dat kan door een e-mail te sturen naar info@tanger.nl, of door telefonisch contact op te nemen door te bellen naar: 023-512 1400. Onze advocaten helpen u graag verder!

Onze specialisten op dit gebied:
Mr. R.G.N. (Romana) le Roy
Mr. K.R. (Kevin) Stephan

Neem direct contact op

Over Mr. R.G.N. le Roy

Romana le Roy is boven alles een gedreven advocaat. Dat zeggen ook haar cliënten. Ze heeft een brede praktijk met de focus op vastgoedrecht en contractenrecht. Adviseren en procederen voor huurders en verhuurders, kopers en verkopers, makelaars en taxateurs, erfpachters en appartementseigenaren, horecaondernemingen en winkels. Particulieren en ondernemers die graag met Romana werken. Haar cliënten noemen haar volhardend en leuk om mee te werken.

Bekijk profiel
Kantoor Haarlem 023-5121400
E-mail r.leroy@tanger.nl

Heeft u een kwestie of een vraag?

Bel 06 – 528 659 02 of laat uw gegevens achter