Mediation/scheidingsbemiddeling

Mediation, of anders gezegd echtscheidingsbemiddeling, kan een goede weg zijn om tot het regelen van de gevolgen van een scheiding te komen. Onder leiding van een getrainde bemiddelaar, de mediator, wordt dan gesproken over de gevolgen, de wensen over en weer en wordt getracht te komen tot een oplossing waar beide partijen mee verder kunnen.

Maar ook voor mediation geldt dat snelheid, tempo, van belang is. Aan de ene kant moet er tijd zijn om zaken te laten bezinken. Maar aan de andere kant is het van belang dat er op afzienbare termijn duidelijkheid komt of er überhaupt overeenstemming is te bereiken. Want niets is vervelender dan wanneer na 6 of 12 maanden praten, alsnog ieder een eigen advocaat inschakelt.

Daarom hebben de mediators van Tanger Advocaten een iets andere werkwijze dan veel andere mediators. Bij veel andere mediators staat voorop dat de ex-partners samen tot het regelen van de gevolgen komen, en ligt er minder de nadruk op of de regeling wel redelijk is. Onze ervaring is dat wanneer partijen er wel samen uit komen, maar op basis van een onevenwichtige regeling, er uiteindelijk alsnog geschillen ontstaan. Daarom doen ook onze mediators er alles aan om met partijen tot een afspraak over de gevolgen van de scheiding te komen, maar wel met kennis wat de verwachte uitkomst is van een procedure. Wij bemiddelen daarom niet alleen, maar adviseren de beide ex-partners ook over de verwachte uitkomst als een geschilpunt aan de rechter wordt voorgelegd. Alsnog kunnen de beide ex-partners beslutien om daarvan af te wijken, maar dan weloverwogen. En omdat onze mediators ook zeer veel proceservaring hebben, kunnen zij als geen ander deze inschatting maken.

Bovendien is onze ervaring dat als de mediation niet binnen maximaal 2 a 3 maanden rond is, de kans dat het alsnog gaat lukken niet erg groot is. Onze mediators doen er alles aan om tot rergeling te komen, maar als het er naar uit ziet dat dit niet gaat lukken, dan zijn zij daar snel heel duidelijk over. Dat voorkomt verspilling van tijd en kosten.

Eenvoudig advies inwinnen

Wij helpen onze klanten regelmatig met een kort eerste advies. In onze kennisdocumenten vindt u veelal de benodigde basisinformatie. Maar mocht u verdere vragen hebben dan kunt u altijd besluiten vrijblijvend advies in te winnen. Onze klanten waarderen het dat juist dit soort korte, snelle vragen daadwerkelijk snel worden geregeld. Als service. In een gesprek van circa 30 minuten kunnen wij kennismaken en u aangeven hoe wij u kunnen helpen. Geheel vrijblijvend, zonder kosten. Dit kan online of op een van onze locaties in Velsen-zuidAlkmaar en Haarlem.

Wilt u meer informatie ontvangen van één van onze specialisten ? Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen direct contact met u op!

Geslacht
Naam(Vereist)

 

 

Onze familierecht specialisten zijn lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsbemiddelaars, vFAS.

 

Neem contact op bij vragen over

  • Scheidingsbemiddeling

  • Mediation
  • ADR
  • Collaborative divorce

De advocaten van

team mediation/scheidingsbemiddeling

Maak kennis met onze advocaten

Raquella

De advocaten van

praktische inzichten

Bekijk alle artikelen