Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden zijn handig. Enkele bladen vol kleine lettertjes die de oplossing zouden moeten zijn als het mis gaat. En ze zijn goedkoop want je haalt ze zo van internet of kopieert ze van de concurrent.

Handig zijn ze inderdaad, die algemene voorwaarden. Het grootste probleem is dat je er alleen wat aan hebt als ze op de juiste manier van toepassing worden verklaard. En daar gaat het vaak al mis. Want deponeren bij de rechtbank of bij het handelsregister of een enkele verwijzing onderaan briefpapier is echt niet genoeg. Zeker niet in deze tijd van digitaal contracteren.

Een ander probleem is dat algemene voorwaarden maatwerk zijn. Verkeerde algemene voorwaarden, of algemene voorwaarden met bedingen die op een heel ander soort bedrijfsvoering zijn toegesneden, kunnen meer kwaad dan goed doen. Bovendien kan het kopiëren van algemene voorwaarden in strijd zijn met het auteursrecht.

Tanger Advocaten heeft een groot aantal algemene in- en verkoopvoorwaarden ontwikkeld, voor tal van bedrijven en zelfs branches. Laat uw algemene voorwaarden op zijn minst controleren door onze advocaten. En laat door ons controleren of de algemene voorwaarden op de juiste wijze van toepassing zijn verklaard. Dat is een kleine moeite die veel ellende kan besparen.

Neem contact op bij vragen over

  • Vernietiging

  • Deponering
  • Onredelijk bezwarende bedingen
  • Beklemde middenstander

De advocaten van

team algemene voorwaarden

Maak kennis met onze advocaten

Michel

De advocaten van

praktische inzichten

Bekijk alle artikelen