M. van Voorbergen (Marco)

Als geboren en getogen IJmuidenaar (thans woonachtig te Haarlem) kent Marco de regio’s IJmond en Kennemerland bijzonder goed. Marco heeft een bedrijfskundige achtergrond en is sinds 2008 bij Tanger Advocaten werkzaam, hoofdzakelijk als financial controller en financieel analist.

De afgelopen jaren is hij in alle grotere insolventiezaken bepalend geweest bij de behandeling van faillissementen, doorstarten, surseances van betaling en pre-packs. De rol van Marco is daarin hoofdzakelijk financieel en hij fungeert dan ook als de “rechterhand” van de drie curatoren van Tanger Advocaten.

De werkzaamheden van Marco in deze zaken zijn zeer divers en lopen uiteen van (bijvoorbeeld) uitgebreide financiële onderzoeken en analyses, tot alle bedrijfskundige aspecten die horen bij het voeren van een onderneming, welke door de curator wordt voorgezet. Door zijn opgedane ervaring bezit Marco ook brede juridische kennis en heeft hij een uitstekende beheersing van onder andere het insolventierecht en het ondernemingsrecht.

Daarnaast wordt Marco met enige regelmaat ingezet als financieel analist in overnames en herstructureringen. Hij brengt daarbij veel (bedrijfskundige en financiële) expertise in op het gebied van due dilligence onderzoeken, reorganisaties en herstructureringsadviezen en de mogelijkheden, dan wel onmogelijkheden daarin.

Buiten Tanger Advocaten heeft Marco brede interesses, waaronder (verre) reizen en voetbalt hij bij SV Terrasvogels te Santpoort-Zuid. Ook zet Marco zich maatschappelijk in als Algemeen Bestuurslid binnen een (grote) huisvesting stichting voor bejaarden en alleenstaanden.

Heeft u een kwestie of een vraag?

Bel   of laat uw gegevens achter