Opzegging


Een huurovereenkomst kan door verhuurder of huurder worden opgezegd. Het kan voorkomen dat de partijen samen goede afspraken maken over het beëindigen van de huurovereenkomst. Wanneer zij het niet eens kunnen worden, dan bepaalt de wet hoe zij de huurovereenkomst moeten opzeggen en welke formaliteiten daarbij in acht genomen moeten worden.

Hoe de huurovereenkomst eindigt, is erg afhankelijk van de vraag wat er gehuurd wordt. De huurovereenkomst voor een onbebouwde onroerende zaak kan vrij eenvoudig worden opgezegd. Dit geldt ook voor de huurovereenkomst van overige bedrijfsruimte. Een schriftelijke opzegging met inachtneming van de juiste opzegtermijn, maakt dat de huurovereenkomst eindigt. De huurder van overige bedrijfsruimte heeft wel ontruimingsbescherming.

Het opzeggen van de huurovereenkomst voor woonruimte en winkelruimte, vereist meer finesse. Er dienen strikte formaliteiten in acht genomen te worden én er moet in de meeste gevallen sprake zijn van een wettelijke opzeggingsgrond.

Lees hier meer over opzegging van een huurovereenkomst van woonruimte.
Lees hier meer over opzegging van een huurovereenkomst van winkelruimte.
Lees hier meer over opzegging van een huurovereenkomst van overige bedrijfsruimte.
Lees hier meer over de huurovereenkomst van de onbebouwde onroerende zaak.

Bent u huurder of verhuurder en heeft u vragen over het huurrecht, wilt u geadviseerd worden of heeft u rechtsbijstand nodig? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze gespecialiseerde advocaten.

Neem direct contact op